donderdag 6 november 2008

Master 1 et 2 cours 7

Beste studenten,

Bij deze stuur ik jullie de documenten van het laatste college:

- De vertaling van de tekst 'Je kunt niet trots zijn op de daden van Michiel de Ruyter': 'On ne peut pas être fier des exploits de Michiel de Ruyter'. De tekst in Nederlands staat hier. Alles over de Nederlandse canon, waarover in de tekst wordt gesproken, is te vinden op deze website.

- De nieuwe tekst om te vertalen voor de volgende keer over Geert Hofstede. De vertaling is deze keer niet zo lang, tot en met de 3e alinea (...choc des civilisations). Er zit echter wel een opdracht bij, die zich aan het einde van het document bevindt, maak die ook voor het volgende college! Ik ben benieuwd of het jullie lukt om de landen in de juiste volgorde te plaatsen.. Suivez votre instinct interculturel!

- Spreekvaardigheid: 'A l'office du tourisme' en de voorbeelddialoog. Bereid voor het volgende college een dialoog voor volgens het voorbeeld, waarbij je je baseert op fiche 1, fiche 2 of fiche 3.

- Als laatste, maar niet onbelangrijk, het document waarin de samenwerkingsopdracht met de Universiteit van Nijmegen wordt uitgelegd. Lees dit document goed door! Er staat in wat we de komende weken gaan doen.

Aangezien 11 november een feestdag is, zien we elkaar weer op dinsdag 18 november, van 8.00 - 10.00 uur en van 16.00 - 17.00 uur. Neem voor dit college mee:
- de vertaling,
- de opdracht over Geert Hofstede,
- de dialoog 'Bij de VVV',
- een Nederlandse personeelsadvertentie (voor de samenwerkingsopdracht met de Universiteit van Nijmegen, zie het document).

Goede week, veel succes en tot ziens over twee weken!

Groeten, Bart